Održan Sarajevo Snowboard Cup 2007!

BillboardNiste vjerovali a?

Dana 25.03.2007 godine, iz trećeg pokušaja, na centralnoj stazi Ski Centra Bjelašnica održano je 7 takmičenje „Snowboard Kup Sarajevo“ u organizaciji snowboard kluba „Free Style“. Iznenadne babine huke u srijedu, od nekih 50 cm snjega nadigle su boardere da konacno isprobaju taj novi A-FRAME, kojeg su po našim nacrtima uradili Haris i Kemo sa majstorom Fadilom ( fala vam ), te je 25-tog u nedelju u ranim jutarnjim satima sve bilo spremno, ni malo magle, ni kiše više nisu mogli zaustaviti taj svjetski spektakl na Bjeli.

Staza obojena žarko plavom (nakon par godina pokušaja da se potrefi boja) zahvaljujući Duletu i ljudima iz ZOI-a 84 (Osmo, Samir, Ramiz, Avdica….) u 12 sati je dočekala prvo BiH finale u slope stylu, ovim putem hvala svim borderima i ostalim sto su uzeli učešće u «fifty-sixty» disciplini a posebno ASKOVCIMA na pruženoj pomoći. Pa ko nije bio mere doći dogodine a neka pari oči na ovim slibama. A i voditelja Bobu nadamo se da neće izdati glas –uzmi po svježe jaje svako jutro.

Prva tri mjesta u kategoriji iznad 16 godina u Slope Style disciplini pripala su:

  •  1. mjesto – Relja Ancic ( gola voda )
  • 2. mjesto – Srdan Curic ( ASK ) 
  • 3. mjesto – Tibor Cavic ( gola voda )

Prva tri mjesta u kategoriji do 16 godina:

  • 1. mjesto-Faris Durmo ( free style ) 
  • 2. mjesto-Faris Biogradlić ( free style ) 
  • 3. mjesto-Zlatko Humo ( free style )

P.S. Moramo se i zahvaliti sponzorima i donatorima ( RED BULL, MILKA, SWATCH, WILLIAMS,SARAJEVSKI KISELJAK, FRANCK, TUBORG, FTV, PINK, NTV HAYAT, RADIO STARI GRAD, ARTOUR,METROMEDIA te GRAD SARAJEVO I KANTON SARAJEVO-MINISTARSTVO SPORTA ) ah i BOARD ROOM te MADNESS najboljim SNB shopovima u gradu a i šire tj najšire.